Menu

Søg ind på Talentklassen på Frederikssund Gymnasium

image
21. februar 2017 kl. 23:28

Frederikssund Gymnasium har i samarbejde med Frederikssund Kommune oprettet en Talentklasse for unge, der ønsker at fortsætte med deres idræt, samtidig med at de går i gymnasiet.
 
Talentklassen bliver en af de første i Danmark, som er en dedikeret klasse for idrætstalenter. Et Team Danmark gymnasium tilbyder atleter et fireårigt gymnasieforløb og placerer talenterne i almindelige gymnasieklasser. Her er eleven på Team Danmark ordningen nødt til at flytte klasse, når kammeraterne dimitterer efter tre år. Det gør det svært for de elever, der satser på både deres sport og uddannelse at fastholde det sociale aspekt af gymnasieuddannelsen. Talentklassen på Frederikssund Gymnasium samler talenterne i én klasse, på tværs af idrætter i et treårigt forløb.
 
- Talentklassen er et spændende tiltag, fordi den samler talentfulde elever i et socialt og sportsligt fælleskab, der muliggør, at de kan støtte hinanden i både de faglige og sportslige udfordringer igennem deres gymnasieuddannelse, fortæller rektor på Frederikssund Gymnasium, Peter Bech Sørensen.

Særligt tilrettelagt skema
Frederikssund Gymnasium tilbyder et specialtilrettelagt skema, hvor der i skoletiden er indlagt fysisk træning to morgener om ugen. Den fysiske træning vil blive varetaget af kompetente trænere med både høj faglighed og mange års praktisk erfaring med talentudvikling. Som et yderligere tiltag vil der være tilknyttet en sportspsykolog, der med jævne mellemrum vil erstatte den fysiske træning med forløb, der fokuserer på den mentale del af at være idrætsudøver og studerende på samme tid.
 
Tilmeld dig nu
Fristen for at søge om optagelse i Talentklassen på Frederikssund Gymnasium er den 1 marts viawww.optagelse.dk. Fordi hjemmesiden ikke er gearet til specialforløb som dette, er det vigtigt, at de kommende elever udspecificerer deres ønske om at gå i Talentklassen i kommentarfeltet i ansøgningsformularen.
 
Hvis et treårigt gymnasieforløb med skemalagt fysisk træning og klassekammerater, der allesammen brænder for at dyrke idræt på konkurrenceplan, lyder interessant, så er Talentklassen måske noget for dig.


Har man lyst til at vide mere om Talentklassen kan man kontakte enten


Rektor Peter Bech Sørensen
Mail: fgpbs@frsgym.dk
Tlf.: 47 33 76 90
 
Idrætskonsulent i Kultur og Fritid, Martin Hald
Mail: mhald@frederikssund.dk
Tlf.: 20 34 53 27

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies.
Læs mere